Dagens tankar

Som student flyttar jag ofta och bor med olika människor. Detta resulterar i att jag lär mig mycket om hur olika människor fungerar i vardagen och märker hur slarviga dom flesta är med vardagsstädning och att hålla undan sina saker. Just nu bor jag i ett kollektiv med två inneboende. Det är en kille och en tjej. Just nu är det tillexempel bara jag som tycker det är viktigt att dammtorka de gemensamma ytorna.

Något som jag även skulle vilja förbättra är vår avfallshantering. Just nu så slänger vi allt gemensamt i hushållssopor. Jag får ångest varje gång för jag tycker faktiskt att vi borde ta mer ansvar för miljön. Vi bor i ett stort bostadsområde men nästan bara studenter och jag tycker att vi borde vara mer medvetna än vad vi är. Men samtidigt så kanske ansvaret borde ligga på bostadsbolaget eftersom dom inte tillhandahåller bra källsorteringsmöjligheter. Utan det finns faktiskt bara hushållssopor. Pant förstår jag ju att man får ta till en pantstation. Men eftersom vi bor i ett så stort bostadsområde med samma hyresvärd borde de kunna ordna gemensamma stationer för källsortering.

Jag har kollat runt lite på olika lösningar och hittade företaget Rubin Fastighetsförvaltning och Lokalvård som arbetar aktivt med miljövård och för att hjälpa just föreningar som tex den jag bor i med avfallshantering. Jag tänker sammanfatta mina åsikter och skicka dom till bostadsbolaget och lägga fram ett förslag på hur lite det egentligen skulle bli i prisskillnad genom att källsortera. Det kanske till och med blir billigare med nya lagstiftningen? Det är absolut något som fler bostadsbolag borde undersöka!