Höstterminen är igång!

Som rubriken lyder – äntligen är höstterminen igång! Jag älskar hösten och allt som hör till, även om den bjuder på ett högt studietempo. Denna veckan har jag pratat med flera klasskamrater som ännu inte har hittat något studentboende. Jag tycker synd om dem då de behöver spendera massor av tid på att ringa runt efter potentiella boendealternativ. Det är tydligen ett vanligt scenario i många av Sveriges kommuner. Jag har hört om studenter som får pendla flera mil om dagen vilket måste vara otroligt tröttsamt. När man väl har slutat skolan för dagen vill man ju bara hem och ta det lugnt eller som jag, spendera tid med barnen. Jag tänkte dela ett par tips om hur man kan gå tillväga för att hitta boende, samt ett par inredningstips när turen väl är framme och boende är ordnat.

Hur hittar man studentboende?

Jag har haft lägenhet ett bra tag nu, vilket är ganska självklart då jag har barn sedan tidigare. tänk att det alltid är samma sak, när nya läsår börjar står studenter utan bostad. Flera av mina studiekamrater har tagit hjälp av sina föräldrar och köpt lägenhet. Det är ett smidigt sätt att lösa boendefrågan, men det är inte alla som är i samma ekonomiska situation. Att köpa är inte alltid en given lösning då det måste finnas lediga lägenheter på marknaden. Ett tips är att lägga ut en förfrågan på sociala medier och sprida ordet den vägen. Det gäller att inte vara kräsen och det är bättre att ta ett studentrum under tiden man letar lägenhet. Nuförtiden är det vanligt att flera personer delar lägenhet och det kan vara en perfekt lösning, särskilt för personer som inte tycker om att vara ensamma. I ett gemensamt boende är det alltid folk som kommer och går, vilket kan lägga lock på ens egen hemlängtan om man befinner sig i en ny stad.

Att inreda en studentlägenhet

Om ni precis som jag haft tur i bostadsletandet, återstår en rolig sysselsättning och det är inredningen. Jag är ett stort fan av att springa i affärer, men jag gillar lika mycket att sitta hemma i soffan och nätshoppa. Det sistnämnda kan bli lite dyrt då man sitter uppkrypen i soffan och slipper långa köer. Känns som att jag tenderar att spendera mer ju mer avslappnad jag är! Det går att hitta massor av billig inredning online, exempelvis gardiner och möbler. Något som jag gärna lägger lite pengar på är sovrummet. För mig är det viktigt att kunna sova skönt. jag älskar verkligen min tempur kudde och kan rekommendera en sådan till alla. Lägg gärna lite pengar på täcke och kuddar, då det är viktigt att man har material som andas i sängen.