Jag måste köpa ny säng

Det är dags att köpa ny säng. Jag sover inte alls som jag ska i min nuvarande. Jag ser nu när man söker säng att livstiden inte är så lång som man tror, man bör byta säng efter 10-15 år för att kroppen ska få den avlastning den behöver. Får kroppen sin vila så är oddsen bättre för god sömn så att även hjärnan kan få sin vila som är det allra viktigaste. Det är en hel del man ska tänka på innan köpet, man ska ju leva en tredjedel av sitt liv i den de kommande 10-15 åren.

Sömnbrist kan ge Alzheimer

Jag hittar massor av intressant läsning i mitt sängsökande. Man blir lite rädd när man ser vad sömnbrist kan göra med kroppen. sömnbrist är skadligt för hjärnan. Det har gjorts massor av forskning kring just sömnbrist och det har visat sig att det pågår en hel del i hjärnan när vi sover. Det är då allt som tar onödig plats ska rensas ut. Det finns immunceller i hjärnan som ska städa bort gamla kopplingar och avfallsämnen. Får man inte sova som man ska så städar cellerna bort för mycket och det har setts kopplingar som tyder på att det kan leda till alzheimers, så man får nog vara lite noga med att man får sin sömn.

Kontinentalsäng verkar bäst

Efter allt jag läst är jag övertygad om att det är ett viktigt köp jag ska göra så då vill man ju att det blir bra. Jag har kommit fram till att en kontinentalsäng känns som det bästa valet. Den är alltså uppbyggd av tre olika madrasser. Längst ner har man en resårbotten till grund. På den har man ytterligare en madrass som är vändbar där den ena sidan är en mjukare variant och vänder man på den är den fastare, så man kan välja det som passar ens kropp bäst. Överst har man såklart en bäddmadrass. Jag tror man får en riktigt bra säng om man väljer en sån variant. Nu ska jag bara hitta just min säng som ska rädda allt viktigt i min hjärna.