Roliga temafester

Att gå på fest och få en möjlighet att klä upp sig är en mycket uppskattad situation. Naturligtvis blir det ännu roligare om festen har något typ av tema och nuförtiden är temafester något av de mest populära bland alla typer av människor. Det härliga är att det inte finns några regler eller krav på vilken typ av tema man ska använda sig av, utan allt handlar om det egna intresset. För att få till en riktigt bra temafest är det viktigt att man lägger ner mycket engagemang på festen. Det kan handla om allt från eventuella kostymer, till dekorationer och vilken typ av mat eller snacks som det ska bjudas på. Ett mycket kul exempel är att se till att inbjudningarna till festen blir i samma tema och att gästerna blir ombedda att klä ut sig till diverse karaktär inom kategorin man har valt, t.ex. som Jack Sparrow på en Pirates of Caribbean fest.

Tema med stort T

Oavsett om du tittar mycket på Tv eller inte har du troligtvis hört talas om succéserien Game of Thrones. Serien är baserad på romanserien kallad Sagan om is och eld och handlar om kampen om järntronen. Serien har blivit så pass populär att Moriska Paviljongen bestämde sig för att skapa en fantastisk fest med tema Game of Thrones , där alla var utklädda till någon av de kända karaktärerna. Redan vid en första anblick av serien är temat väldigt starkt och här är det intriger och magi som ligger i fokus. Att använda sig av kända tv-serier eller filmer är ett mycket bra sätt att göra festen roligare. Dina gäster kommer troligtvis att känna igen temat du har valt och det blir lättare för alla inblandade att komma upp med en riktigt bra kostym. Valen är många. Varför inte anordna en fest med Harry Potter-tema, Stranger Things, Rambo eller F.R.I.E.N.D.S, där gästerna få klä ut sig till just sin favorit. Välj ett tema som du tror att alla gäster kommer känna sig bekväm med och som fungerar för olika åldrar, så att alla har lika kul.

Handla kostymer och dekorationer online

Du har fått iväg inbjudningarna och nu börjar gästerna att ringa och sms:a dig i en rasande fart. Alla vill ha förslag på vilken typ av kostym man ska välja, eller så vill de kanske höra om det är så att man ens får komma utklädd. Det roligaste är naturligtvis om man kan få till en riktigt bra kostym alldeles själv, men för den som inte kan eller vill så finns det ett stort utbud av maskeradkläder på internet att välja mellan. Fördelen med att handla maskeradkläder online är att man kan hitta kostymer och accessoarer som inte finns tillgängliga i affären, beställa saker från andra länder och, i det flesta fall, få betydligt bättre pris på sina produkter. Även för den som anordnar fester är internet att föredra när det kommer till alla eventuella dekorationer som man kommer vilja ha. I länder som t.ex. USA är temafester mycket vanliga och du kommer sällan ha svårt att hitta produkter som passar just den kategori som du har valt till din fest.