Egenföretagare?

Flera som har varit inne på min jobbsökablogg har skrivit till mig om att starta eget är ett alternativ till för att få jobb! jättebra idé men jag har inte så mycket koll så gästbloggare denna gång är Stefan Sundin – Starta eget esse och vän . Sagt och gjort, en text låg på mitt skrivbord i morse och jag är inte sämre än att jag klipper in det han skrev, trevlig läsning.

Att starta eget kan vara det tyngsta och roligaste som händer i ens liv, att känna tillslut en dag att; ah fan, det är ju jag som har byggt upp allt det här, är bland det härligaste känslorna som jag varit med om.

Själva uppstarten med idé, kapital, lokal med mera, gick ganska trögt i början och jag var rädd att allt skulle rinna ut i sanden. Efter ett tag så rykte jag tag i allting och tillslut så stod jag där, färdig med lokalen, kapitalet redan satsat, ja allt, då började det roliga!

Att se till att allting skulle se ut som jag ville ha det i butiken med allt från hyllor till betalväxel så mina kunder kan betala trodde jag skulle bli en pärs, speciellt med betalningsterminalen då jag ville kunna vara rörlig i butiken, mer fri att hjälpa kunden direkt på en mer människa till människa basis istället för säljare / kund. Detta kunde lätt ordnas med en mobil kortterminal som jag hyr! Att lansera ett nytt klädesplagg (som jag säljer) i en liten stad är inte det lättaste men med hårt arbete så har jag etablerad och välmående butik!