solskyddat! inte alltid det lättaste

Under sommaren har vi fått helt och hållet gjort om vår altan, med allt från nytt staket till ombonat golv i helvitt. Det vi inte tänkte på var hur det visa ljuset blev otroligt ljust när solen låg på. Detta var något som aldrig tidigare har varit ett problem då gardinerna har varit nog men inte nu med det helvita golvet.

Vi fick lösa det med hjälp av nya persienner. Ska jag vara ärlig så var det inte bara att gå in på valfri solskyddssida som helst utan det var otroligt mycket val! Först välja återförsäljare, vi valde Haga solskydd, sen val av allt från färg till hur mycket av solen som skulle skina in när jalusierna var stängda till vilket material, trä, aluminium ja allt möjligt.

Vi bestämde oss iaf till slut att följa det klassiska med grå persienner men med en twist. Vi installerade automatiska motorer som gör att man antingen manuellt drar upp och ned persiennerna eller att man sätter på automatiken och låter en liten sol mätare dra ned jalusierna när det blir för ljust. Smart! Efter dessa val var det bara att invänta en installatör som kom nu i förra veckan och fick allt på plats. Vi är nu super nöjda med hur det blev och automatiken fungerar faktiskt riktigt bra.